Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Στην εκδήλωση του ΣΕΒΕ για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης

Δελτίο Τύπου

Στην εκδήλωση του ΣΕΒΕ, με αντικείμενο την εξωστρέφεια και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, παρέστη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.


Στην παρέμβαση του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου σε σχέση με την εξωστρέφεια και την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα αλλά και στις δράσεις για τη διαφοροποίηση και την προσθήκη αξίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του αγροτικού κλάδου, καθώς επίσης και για την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας του γεωργικού, κτηνοτροφικού και αλιευτικού τομέα μέσα από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.


Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών με τα Πανεπιστήμια, τους φορείς της αγοράς και συνολικά τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους. Παράλληλα, ο κ. Σταμενίτης τόνισε την αξία των παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την ενέργεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο θα οδηγήσει σε μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας και αποσύνδεση του κόστους παραγωγής από τις διεθνείς εξελίξεις και διακυμάνσεις.


Τέλος, επισήμανε τη μεγάλη σημασία που δίνει η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση των νέων προκειμένου οι ίδιοι να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες και τις απαραίτητες γνώσεις που θα τους ενθαρρύνουν να εισάγουν στην παραγωγική διαδικασία καινοτόμες επενδύσεις και επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού.

1 σχόλιο:

  1. Πάνε ψήφισε υπέρ για τους γκέι και έλα να ζητήσεις ψήφο μετά να δεις τι θα παρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365