Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Γάμος ομόφυλων: Πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης - «Δεν το ψηφίζω, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς που μιλά στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο προαναγγέλοντας ότι δεν θα το ψηφίσει. 


«Πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση, θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε τη συνείδησή σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του.


«Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα»

«Θεμελιώδης ανατροπή του οικογενειακού δικαίου αποτελεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.


 Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι ό,τι σκαρφιστεί κάποιος να διεκδικήσει, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών καλύπτονται από το σύμφωνο συμβίωσης, είπε.


«Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό την οικογένειας. Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Κανείς δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει. Το λέει και το Σύνταγμα. Πώς είναι δυνατόν η έννοια του γάμου να συνδέεται ούτε με τη μητρότητα.», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.


«Θα επικαλεστούν κάποιοι την έννοια της συμπεριληπτικότητας και θα ζητήσουν να αντικατασταθεί ο όρος πατέρας και μητέρα από τους όρους γονέας 1 και γονέας 2. Σχολεία ήδη το έκαναν, πριν ψηφισθεί το νομοσχέδιο», ανέφερε.


Η θέση του για τα παιδιά που ζουν ήδη σε περιβάλλον από ομόφυλα ζευγάρια

"Αυτό μπορεί να καλυφθεί με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, ή με μία προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης δηλαδή στο υπάρχον νομικό πλαίσιο"


Παράλληλα ανέφερε ότι «μην μπερδεύουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις -που μπορεί να είναι πολλαπλές- με τα φύλα που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα».


Ακόμη, ανέφερε: «Οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές” που θα βοηθούν τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα θα εξαφανίζονται. Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά. Και η μητρότητα δεν είναι παροχή υπηρεσίας. Ούτε οικονομική συναλλαγή. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά».


«Το νομοσχέδιο προβλέπει αλλά δεν εμποδίζει στο γονέας 1 και γονεάς 2, ανοίγουμε Κερκόπορτα» ανέφερε εμφατικά.


«Μετατρέπουμε την μητρότητα σε αγοραία υπηρεσία, σχολίασε. Ανοίγει το δρόμο για να συμβεί αυτό που δεν προβλέπει το νομοσχέδιο. Αυτά ΘΑ συμβούν».


«Τώρα θα σας πω κάτι που έχει ήδη συμβεί: Ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ανατροπή του οικογενειακού δικαίου. Εδώ αποσιωπήθηκε πλήρως. Προβλέπει απάλειψη κάθε όρου μητρότητας και πατρότητας και αντικατάσταση από γονέα1 και γονέα2» είπε και συνέχισε σε άλλο σημείο: «Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έκαναν αποχή. Είναι άποψη της παράταξής μας οι πολυγονεϊκές οικογένειες; Τι θα κάνει η κυβέρνηση όταν έρθει στο Συμβούλιο η τελική έγκριση; Θα ασκήσει βέτο;»


«Όχι μόνο δεν εκπροσωπούμε την κοινωνία, αλλά την εξοργίζουμε και την μπερδεύουμε»


«Εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ, είναι ακροδεξιό του ΚΚΕ, θα τρελαθούμε», είπε ακόμη.


«Δεν είναι σκοταδισμός και παπαδαριό η Ελληνική Εκκλησία, έχει αναφέρεται διακίωμα να λέει την γνώμη της», είπε ακόμη και επικαλέστηκε και τον Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365