Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Κατέρρευσε μέρους της περίφραξης στον Παιδικό Σταθμό Πενταπλατάνου

Σχόλιο της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για τα προβλήματα με τη σχολική στέγη στην Π.Ε. Πέλλας

Με αφορμή την κατάρρευση μέρους της περίφραξης στον Παιδικό Σταθμό Πενταπλατάνου, όπου καθαρά από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιο σοβαρότερο ατύχημα, η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί συνολικά στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας.


Το παραπάνω περιστατικό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού είναι ένα από τα δεκάδες καταπονημένα, ασυντήρητα, ανεπαρκή ή ακατάλληλα σχολικά κτίρια του νομού Πέλλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην πόλη των Γιαννιτσών υπάρχουν ακόμη νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών. Επιπλέον μεγάλα προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών, όπως και το Μουσικό Σχολείο όπου οι μαθητές κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ. Την ίδια ώρα υπάρχουν σχολεία που για να λειτουργήσουν χρησιμοποιούν λυόμενες κατασκευές που μόνο προσωρινές δεν αποδείχτηκαν. Παράλληλα υπάρχουν σχολικές μονάδες που διαθέτουν μικρά προαύλια, με ελλείψεις σε απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, όπως αίθουσες εκδηλώσεων και σίτισης, χωρίς σχέδιο εργασιών συντήρησης και ανακαίνισής τους. Ενώ όποιες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται έχουν τον χαρακτήρα του μπαλώματος και είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Η επίκληση του στενού δημοσιονομικού χώρου από τις κυβερνήσεις ή το "μπαλάκι" των ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης, περιφερειακής αρχής και δημοτικών αρχών, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης και στον νομό Πέλλας, οι οποίες βρίσκονται στην πολιτική που διαχρονικά υπηρετείται από τους παραπάνω και θέλει τις ανάγκες της νέας γενιάς στη μόρφωση και τη ζωή να συνθλίβονται στο όνομα της κερδοφορίας των λίγων.


Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως για την ολόπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη των μαθητών νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, εκτός από το ίδιο το περιεχόμενο των μαθημάτων, την ανάγκη να υπάρχει όλο το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, μικρό αριθμό μαθητών ανά τμήμα, γυμναστήρια, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες εκδηλώσεων και ολοημέρου, καθώς και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για τη συντήρηση των σχολείων.


Η Τ.Ε. Πέλλας εκφράζει την αλληλεγγύη της σε γονείς, μαθητές και εργαζόμενους που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση και δηλώνει ότι  θα είναι δίπλα σε κάθε διεκδίκηση εκπαιδευτικών σωματείων - Συλλόγων Γονέων - εργατικών σωματείων με στόχο να καλυφθούν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών του λαού μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365