Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Το έθιμο της Χελιδόνας που διατηρεί ζωντανό μέχρι σήμερα το Σχολείο Σαρακηνών

Δείτε φωτο

Πανάρχαιο έθιμο, ζωντανό μέχρι σήμερα στο χωριό των Σαρακηνών από το Σχολείο και Νηπιαγωγείο του χωριού. 


Τα χελιδονίσματα τα κάλαντα της Άνοιξης ειναι ενα απο τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα του Μαρτίου που γιορταζουν το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης και των χελιδονιών. 

Την ημέρα αυτή τα παιδιά της σχολικής ηλικίας, κρατούν μια ξύλινη κατασκευή, στολισμένη με λουλούδια, όπου υπάρχει ένα ομοίωμα χελιδονιού, και γυρνούν σε όλα τα σπίτια του χωριού. 


Σε κάθε σπίτι λένε το τραγούδι της χελιδόνας, το χελιδόνισμα και ο κόσμος δίνει κέρασμα. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365