Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Ckeck-up στο σπίτι από έναν γιατρό στην… παλάμη μας

Οι οικογένειες θα μπορούν πλέον να κάνουν ιατρικό έλεγχο από το σπίτι με ένα νέο «πολυσκόπιο» all-in-one

Το πρώτο «πολυσκόπιο» στον κόσμο θα μας επιτρέπει να τεστάρουμε τα πάντα στο σπίτι μας, από τη θερμοκρασία και τη ροή του αίματος μέχρι την υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς.


Οι οικογένειες θα μπορούν πλέον να κάνουν ιατρικό έλεγχο από το σπίτι με ένα νέο «πολυσκόπιο» all-in-one που ονομάζεται BeamO και που τεστάρει τους συνήθεις ζωτικούς δείκτες υγείας που μετρά και ένας γιατρός.


Σε λιγότερο από ένα λεπτό, η φορητή συσκευή χρησιμοποιώντας μια σειρά αισθητήρων μπορεί να δώσει πληροφορίες για τα πάντα, από τη θερμοκρασία και τη ροή του αίματος μέχρι την υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς.


Για παράδειγμα, πιάνοντας ελαφρά τη συσκευή, μπορεί κάποιος να μετρήσει το οξυγόνο του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό του και να εκτελέσει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα ταυτόχρονα.


Η συσκευή διαθέτει επίσης αισθητήρες που εκπέμπουν κύματα φωτός για να ερμηνεύουν τα μοτίβα της ροής του αίματος και της θερμοκρασίας, αλλά και τις πληροφορίες που προέρχονται από την ακρόαση του στήθους και της πλάτης.


Το BeamO ειδοποιεί τους χρήστες για πιθανό πυρετό ή λοιμώξεις και εντοπίζει πιθανά καρδιαγγειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής μαρμαρυγής.


Επίσης, καταγράφει αυτόματα όλα τα ζωτικά δεδομένα του σώματος στην συνδεδεμένη εφαρμογή Withings, όπου οι χρήστες μπορούν να δουν το πλήρες ιστορικό των μετρήσεων και να το διαμοιραστούν με τους γιατρούς τους.


Η συσκευή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Consumer Electronics στο Λας Βέγκας από τον γαλλικό κολοσσό υγείας Withings, ο οποίος είπε ότι θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ για 249,95 $ αφού λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.


Ο εμπνευστής της συσκευής Eric Carreel δήλωσε στη daily mail ότι: «Το BeamO είναι ένα πολυσκόπιο που θα φέρει ‘επανάσταση’ στη μέτρηση των βασικών ζωτικών σημείων που εξετάζονται κατά τη διάρκεια ιατρικών επισκέψεων, και αυτό θα γίνεται από την άνεση του σπιτιού μας.


Αυτά τα κρίσιμα δεδομένα θα παρέχουν μια ουσιαστική επισκόπηση της συνολικής υγείας ή προειδοποιητικά σημάδια πιθανών σημείων ανησυχίας. Αντί να κάνουμε αυτές τις μετρήσεις σε κλινικό περιβάλλον μερικές φορές το χρόνο, μπορούμε τώρα να τις αξιολογούμε καθημερινά από το σπίτι μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365