Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Ο ασυναγώνιστος Έλληνας πρωταθλητής αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ρίμινι. Ο ασυναγώνιστος Έλληνας πρωταθλητής αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, κατακτώντας για έβδομη φορά στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο.


Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ρίμινι. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά!


Πρόκειται για μία ιστορική επιτυχία, καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεπέρασε και τον θρυλικό Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, αποτελώντας τον μοναδικό αθλητή στην ιστορία που έχει επτά τίτλους στο ίδιο όργανο.


Με επίδοση 15.000, ο Έλληνας πρωταθλητής διέλυσε τον ανταγωνισμό και με ένα υπέροχο πρόγραμμα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ με 14,900 βαθμούς, υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με τον περσινό νικητή, τον αιγυπτιακής καταγωγής Τούρκο Άντεμ Ασίλ, ο οποίος πήρε επίσης 14,900 βαθμούς αλλά έμεινε 3ος επειδή είχε χαμηλότερο επιμέρους βαθμό εκτέλεσης.


Να σημειωθεί ότι ο Πετρούνιας μετράει πλέον εννέα συνολικά μετάλλια στη διοργάνωση (7 χρυσά και 2 χάλκινα), δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού.


Πριν από τον φετινό, έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο του Πετρούνια, είχαν προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο του στον θεσμό, το 2011 στο Βερολίνο, κατόπιν έξι συνεχόμενες νίκες το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ, το 2018 στη Γλασκόβη, το 2021 στη Βασιλεία και το 2022 στο Μόναχο, καθώς και ένα ακόμη χάλκινο πέρσι στην Ατττάλεια.


Παράλληλα, έφτασε σε άθροισμα τα δώδεκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, συνυπολογίζοντας τους θριάμβους του σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».


Η κατάταξη του τελικού:


Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.000

Νικίτα Σιμόνοβ (Αζερμπαϊτζάν) 14,900

Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14,900

Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14,800

Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14,800

Κόρτνεϊ Τάλοχ (Ηνωμένο Βασίλειο) 14,700

Σαλβατόρε Μαρέσκα (Ιταλία) 14,566

Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14,500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365