Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Συλλυπητήρια του Δήμου Πέλλας για τον θάνατο του Παύλου Χρυσοστόμου

Συλλυπητήρια του Δήμου Πέλλας για τον θάνατο του Παύλου Χρυσοστόμου

Ο Δήμος Πέλλας εκφράζει την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Αρχαιολόγου και Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων, Παύλου Χρυσοστόμου. Από τη δεκαετία του 1980 ως σήμερα ο ακούραστος αρχαιολόγος ανέσκαψε και μελέτησε την Πελλαία Γη. 

Το επιστημονικό του έργο στο ανάκτορο της Πέλλας, τους Μακεδονικούς Τάφους, την Ρωμαϊκή Πέλλα, την Αγροσυκιά και το Αρχοντικό άνοιξε νέες ερευνητικές οδούς στην αρχαιολογία της Μακεδονίας.  

Τα σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, ιδιαίτερα αυτά από το Δυτικό Νεκροταφείο του Αρχοντικού, συγκινούν τον κάθε κάτοικο και τον κάθε επισκέπτη. 

Τα συμπεράσματα της έρευνάς του κατέγραψε σε δεκάδες επιστημονικά άρθρα και μονογραφίες. Το τελευταίο του βιβλίο, «Οι Μακεδονικοί Τάφοι του Αρχοντικού και της Πέλλας ΙΙ» (2019), βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Από τη δεκαετία του 1990 οραματίσθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ενοποιημένους και εργάσθηκε για αυτό τον σκοπό. 

Ο Παύλος Χρυσοστόμου, Κύπριος στην καταγωγή, αγάπησε την Πέλλα και τα Γιαννιτσά, έζησε και ταυτίσθηκε με τον τόπο. Ο θάνατος του είναι μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της Πέλλας και την επιστήμη. 

Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Χρυσοστόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365