Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση Νίκου Παρουτογλου σχετικά με την πεζοδρόμηση της Αριδαίας

Ανακοίνωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαιρετίζουμε ως παράταξη την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας, όσον αφορά την πεζοδρόμηση των οδών Λ. Κύπρου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και της παράπλευρης  της πλατείας  Σέτσκου στην πόλη μας. Με την κοινοποίηση της πρότασης του εμπορικού συλλόγου, κατανοείτε την ταύτιση αυτής με την δική μας, όπως αποτυπώθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαϊου 2020. Υπενθυμίζουμε πως ήμασταν εμείς, η μοναδική παράταξη που πρότεινε με ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι, πριν την υλοποίηση της απόφασης της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να πραγματοποιηθεί ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων, του τοπικού συμβούλιου καθώς και να γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη όλων των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ήμασταν κάθετοι και απόλυτοι στην εκπλήρωση πρωτύτερα αυτών των παραμέτρων, διαφορετικά δεν θα συνεργαζόταν η παράταξη μας προς την υλοποίηση αυτής της απόφασης. Είναι αναγκαίο και απαιτητό  να ζυγίζονται εξαρχής όσο αυτό είναι δυνατόν,  οι επιπτώσεις μια ενέργειας,  θετικές και αρνητικές.

 Σκεφτόμαστε, συζητάμε, παραθέτουμε απόψεις και ενεργούμε με γνώμονα τον δρόμο της υπευθυνότητας και της καθαρής συνείδησης. Αυτόν βαδίζουμε πάντα.. αυτόν βαδίζουμε  τώρα..

Η άποψη μας διαμορφώθηκε τότε ως εξής : 
«Όσον αφορά το 6ο θέμα η τοποθέτηση της παράταξης μας έχει ως εξής: Συμφωνούμε πως πρέπει να τροποποιηθούν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας προς το καλύτερο αλλά θεωρούμε πως θα πρέπει να προηγηθεί είτε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης και κατόπιν της ποιότητας ζωής και σε κάθε περίπτωση να είναι ενήμερο το τοπικό συμβούλιο για όλες τις ενέργειες. Εναλλακτικά θα πρέπει να προκληθεί μια συνεδρίαση στο δήμο, στην οποία θα συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, το τοπικό συμβούλιο, εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου και των καταστημάτων και κάποιοι ειδικοί οι οποίοι θα αναλύσουν τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών και τον τρόπο που θα γίνετε στο εξής η κυκλοφορία ώστε να το κατανοήσουμε όλοι μας ευκολότερα. Συνεπώς ψηφίζουμε το θέμα αλλά με την δέσμευση από τον Δήμαρχο πως πριν υλοποιηθεί η απόφαση, θα προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες .» 

Κατανοούμε απόλυτα, την επιθυμία του κόσμου για έναν πεζόδρομο. Έναν πεζόδρομο με τα σωστά χαρακτηριστικά. Για να είμαστε ρεαλιστές όμως, έως ότου να κατασκευαστεί το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκευαστεί πεζόδρομος, ένας πεζόδρομος όπως τον φανταζόμαστε. 
Η πρόταση μας λοιπόν είναι , να επανέλθουμε στην προτεραία κατάσταση και να εξετάσουμε το θέμα από μηδενική βάση.

Συνεπώς, οι απόψεις της παράταξης μας, συμβαδίζουν με την πλειοψηφία του εμπορικού «κόσμου» καθώς και με την πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου Αριδαίας και θεωρούμε και εμείς οι ίδιοι με την σειρά μας, πως ήρθε η στιγμή  πια για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Κλείνοντας, ας μη ξεχνάμε ότι, τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που ξέσπασε, τις επωμίστηκαν κυρίως οι επαγγελματίες.  Ήρθε η ώρα επομένως,  να δείξουμε έμπρακτα τις προθέσεις μας προς την τοπική οικονομία μας. Ας είμαστε αληθινοί  και ας αποδεχτούμε ότι, τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή από ποτέ, να αποδείξουμε με πράξεις την στήριξη μας απέναντι στους  ανθρώπους  που πλήγηκαν ανεπανόρθωτα .

«Η δε κακή βουλή τω βουλεύσαντι κακίστη - Ησίοδος»


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ»
ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

4 σχόλια:

 1. Για την ποίηση και τά παπατζειλικεια καλός είσαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τι είπε ο άνθρωπας ρε φίλε!! Μιλάμε για φουλ νταμα άσσο ημίχρονο ΄δυάρι τελικό!!! Αυτά ειναι.Μιλάμε...ξενέρωσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. η σημερινή δημοτική αρχή, της συγκυβέρνησης Μπάτση - Παρούτογλου είναι καταστροφή. Πάλι θα μετράμε τεσσερα χαμένα χρόνια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νίκο είσαι ο καλύτερος. Πέρα από ικανός και σοβαρός άνθρωπος είσαι και όμορφο παλικάρι. Εύχομαι την επόμενη φορά να βγεις δήμαρχος και όλοι να σκάσουν. Προχώρα δυνατά είμαστε μαζί σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365