Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Θ. Τζάκρη: Απάντηση στην Ερώτηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας

Δελτίο Τύπου

Στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται η δυνατότητα για επέκταση του προγράμματος ενίσχυσης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας που επλήγησαν από την πανδημία covid-19.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούσε με νέα πρόσκληση και επιπλέον κριτήρια να ενισχύσει και άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων οι οποίες προς στο παρόν έχουν αποκλειστεί.  


Με αφορμή την Πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19, προϋπολογισμού 150 εκ. €, ο οποίος υπερκαλύφθηκε 4 φορές από τους ενδιαφερόμενους που αιτήθηκαν για να επωφεληθούν αυτής της δημόσιας στήριξης για την κάλυψη των εξόδων τους εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με άλλους 11 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλλαν ερώτηση με στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία ρωτούσαν (1)  για τη δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου προγράμματος και (2) για τη δυνατότητα να υπάρξουν επιπλέον κριτήρια επιλογής των επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθούν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλων των κλάδων που προς στο παρόν έχουν αποκλειστεί.  


Από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκος σημείωσε ειδικότερα, σε απάντηση της πρώτης ερώτησης,  ότι για τη συγκεκριμένη Πρόσκληση «έχει εγκριθεί το μέγιστο ποσό υπερδέσμευσης που επέτρεπαν οι συνθήκες».


Σχετικά με τη δεύτερη ερώτηση για τη δυνατότητα έκδοσης νέας πρόσκλησης, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον κριτήρια ώστε να συμπεριληφθούν και άλλοι θιγόμενοι  κλάδοι μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η απάντηση του κ. Σκάλκου αναφέρει ότι «προκειμένου μια Περιφέρεια να ενισχύσει και άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων με διαφορετικά κριτήρια επιλογής ή ποσοστώσεις, εφόσον το επιθυμεί, δύναται να επιλέξει και είτε να χρησιμοποιήσει το Προσωρινό Πλαίσιο και να προχωρήσει σε ξεχωριστή κοινοποίηση στην Ε.Ε. είτε να εκδώσει νέα πρόσκληση με άλλο θεσμικό πλαίσιο κρατικών Ενισχύσεων π.χ. Καν. ΕΕ 1407/2013 (de minimis) για το οποίο δεν χρειάζεται κοινοποίηση και έγκριση από την ΕΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365