Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Σκύδρα: Απάντηση Σωμαράκη στα πυρά Χατζηιωαννίδη

Διαβάστε την απάντηση του Δημοσιογράφου Γιώργου Σωμαράκη στα πυρά του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σκυδρας Ν. Χατζηιωαννίδη

Διαβάστε την απάντηση του Δημοσιογράφου Γιώργου Σωμαράκη στα πυρά του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σκυδρας Ν. Χατζηιωαννίδη:


Αν κάποιος επισκεφτεί το μικρό χωριό της Νέας Ζωής στον Δήμο Σκύδρας και συζητήσει με τους κατοίκους θα καταλάβει ότι η μη ύπαρξη πόσιμου νερού ταλαιπωρεί τη μικρή αυτή γωνιά του Δήμου, δεκαετίες τώρα. Θα ακούσει πολλές ιστορίες για τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να βρεθεί αρκετό και ποιοτικό νερό να υδροδοτήσει ολόκληρο το χωριό. 


Η Πέλλαnews όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο ζήτημα, έχει αναδείξει ισάριθμες φορές τις ενέργειες που έχουν γίνει κι έχει ασκήσει κριτική και για την αποτυχία πολλών προσπαθειών. Τα όσα έχουν γραφτεί έχουν πάντα ως πηγή τους ίδιους τους κατοίκους του χωριού. Όπως και στο τελευταίο δημοσίευμα. Κάτοικος έστειλε υλικό που αποδεικνύει περίτρανα ότι το νερό που τρέχει από τις βρύσες είναι ακατάλληλο. Δείτε εδώ το τελευταίο δημοσίευμα. 


Επίσης, θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι εν έτη 2020 δεν μπορεί ένα χωριό να μην έχει πόσιμο νερό. Και όμως, η Νέα Ζωή,  δεν έχει. Και όποιος αρμόδιος λέει «εδώ είμαστε πείτε μας τις προτάσεις σας να τις ακούσουμε» σίγουρα είναι ακατάλληλος για τη θέση που κατέχει. Στη Νέα Ζωή έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά λεφτά ώστε να βρεθεί νερό. Τι σημαίνει αυτό; Αποτυχία. Χαμένος χρόνος και χρήμα. Τι σημαίνει αυτό; Λανθασμένες ή βιαστικές επιλογές. «Σουρωτήρι» έχει γίνει το χωριό κάνοντας γεωτρήσεις εδώ κι εκεί, χωρίς, όμως αποτέλεσμα. Και κάποιοι πάλι επέμεναν να τρυπάνε. 


Στην Πέλλαnews, πολλές φορές έχουμε τονίσει σε παρόμοια ζητήματα την αναγκαιότητα να έρχονται αυτά τα θέματα προς δημόσια συζήτηση και να υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση κατόπιν μελετών που θα ξεκαθαρίζουν τα κόστη, τον βαθμό δυσκολίας και τον  βαθμό επιτυχίας. 


Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες. Είναι από παλιές πομόνες που έχουμε στο αρχείο μας για να αντιλήφθητε πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν. Και υπάρχουν κι άλλες πομόνες και δεξαμενές. 






Κι ενώ λοιπόν οι τελευταίες φωτογραφίες με το καφέ νερό χτυπούν το καμπανάκι της υπενθύμισης έρχεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ να πει ότι έχει κάνει πολλές φορές αυτοψία και το νερό δεν έχει πρόβλημα από τότε που τοποθετήθηκαν φίλτρα (εννοεί στην τελευταία γεώτρηση). Και ούτε η υπηρεσία έχει ενοχληθεί ξανά για το συγκεκριμένο ζήτημα. 




Την ίδια στιγμή λέει ότι για τους κατοίκους της Νέας Ζωής δεν εκδίδονται λογαριασμοί για την ύδρευση. Κάτι που γίνεται τους τελευταίους μήνες, λόγω ακριβώς της ακαταλληλότητας του νερού, κάτι που είχαμε παροτρύνει κι επαινέσει με δημοσιεύματα μας.


Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, έτσι αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν ξαναενοχλήθηκε η υπηρεσία, δηλαδή η Νέα Ζωή έχει καθαρό νερό αλλά από την άλλη δε στέλνουμε λογαριασμούς. Μάλλον είναι πολύ γενναιόδωρος με τα λεφτά των Σκυδραίων και της καταχρεωμένης ΔΕΥΑ και στους κατοίκους της Νέας Ζωής τους χαρίζει… το νερό!!! 


Κι εκτός αυτού ο κ. Χατζηιωαννίδης, ως μάγος, βγάζει τον άσσο από το μανίκι και βρίσκει τη λύση για τη Νέα Ζωή. Στην αρχή είπε ότι ακούει προτάσεις για λύση, μετά είπε ότι η υπηρεσία δεν έχει ενοχληθεί εδώ και πολύ καιρό, μετά ότι δεν εκδίδονται λογαριασμοί και σ’ όλα τα παραπάνω πρόσθετε συνεχώς: «χωριανοί έχουν πει να επιστραφεί μια παλιά γεώτρηση του χωριού που παραχωρήθηκε από την κοινότητα της Νέας Ζωής στην οικογένεια Σωμαράκη». Το είπε τρεις φορές. 


Προφανώς εννοεί αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω. 


 


Πομόνα 40 και πλέον χρόνων. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό προς Άψαλο. Δυναμικότητας ούτε 10 κυβικών, ιδιοκτησίας οικογένειας Σωμαράκη με ρεύμα. Ουδέποτε της παραχωρήθηκε, ουδέποτε αναφέρθηκε το παραμικρό ότι αυτή η πομόνα θα μπορούσε να υδροδοτήσει τη Νέα Ζωή. Κι όλες οι φώτο που βλέπετε παραπάνω όπως κι άλλες πομόνες (πχ στην αυλή του σχολείου) αφορούν έργα που έγιναν μετέπειτα από την γεώτρηση της οικογένειας Σωμαράκη. Στο σημείο αυτό, να πω, ότι έγινε προσπάθεια να βρεθεί νερό από την τότε κοινότητα αλλά δεν προχώρησε διότι, όπως στις περισσότερες των περιπτώσεων, το νερό ήταν λίγο ή ακατάλληλο. 


Η προσπάθεια του κ. Χατζηγιαννίδη να στοχοποιηθεί η οικογένεια Σωμαράκη είναι ολοφάνερη. Όπως και της Δημάρχου που του πατούσε «επίμονα» «καρδούλες». Ο μεν πρόεδρος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την υποτακτικότητα του, η δε Δήμαρχος πίστευα ότι μετά το δώρο που της έδωσε ο Θεός θα σοβαρευότανε. Δυστυχώς και σύμφωνα με τις μαρτυρίες και πολλών κατοίκων αυτού εδώ του τόπου η εξουσία διαφθείρει τα άτομα και η αλαζονεία ποτίζει τις ζωές τους. Και μια που είπα για μαρτυρίες, έχω να πω στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ ότι δεν θέλω να μου πει ποιοι κάτοικοι της Νέας Ζωής προτείνουν να επιστραφεί  η πομόνα της οικογένειας Σωμαράκη, γιατί γνωρίζω. Μπορεί, σα μάγος που είναι, να βρει την παραχώρηση και να κινήσει τις διαδικασίες κι εύχομαι αυτή η πομόνα να είναι το «θαύμα» της Νέας Ζωής. 


*Ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να κουράζω τους αναγνώστες της Πέλλαnews με απαντήσεις σε ασόβαρους και αλαζόνες ανθρώπους. Στην Πέλλαnews δεν έχουμε υποτιμήσει και δεν έχουμε «κρύψει» καμία σοβαρή ενέργεια για το καλό αυτού του τόπου και ούτε θα το κάνουμε. Χαιρόμαστε που συνεχίζει ο κόσμος να μας εμπιστεύεται για την ανάδειξη των προβλημάτων. Αναφορικά με τη Νέα Ζωή… να θυμίσω στους κατοίκους ότι κάποτε κάποιος είπε… «έλα μωρέ 150 κάτοικοι είστε»! Πνευματικός Πατέρας της σημερινής ηγεσίας του Δήμου Σκύδρας. Κι όμως το 80% του χωριού τους ψηφίζει!!! Αλλά δεν μπορεί να πιει νερό στο όνομα τους!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365