Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Π.Ε. Πέλλας: Γιατί είναι απαράδεκτο να επιβληθούν πιο αυστηρά μέτρα - Πρέπει να επέμβουν οι πολιτικοί φορείς της περιοχής

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Αναστάτωση επικρατεί στην Π.Ε. Πέλλας, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε τους Νομούς που βρίσκονται στο κόκκινο, βάζοντας μέσα σε αυτούς και τον δικό μας. Τονίζοντας μάλιστα πως εάν κι εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα”, αφήνοντας… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ακόμη πιο σκληρών μέτρων εν μέσω του lockdown.


Τι ισχύει

Όπως σας ενημερώσαμε το πρωί, πολλά είναι τα αισιόδοξα μηνύματα από το μέτωπο του Covid-19 στην Π.Ε. Πέλλας, με τους αριθμούς να έχουν συνεχή καθοδική τάση και το ιικό φορτίο να έχει μειωθεί σημαντικά. Ο Δεκέμβριος δεν έχει καμία σχέση με τον εφιαλτικό Νοέμβριο.


Οι νέες νοσήσεις παρουσιάζουν μεγάλη πτώση, οι απλές κλίνες στα Νοσοκομεία έχουν μείωση 50%  σε σχέση με αυτές πριν 10 ημερών, ενώ και οι θάνατοι είναι μειωμένοι. 


Από την 1η θέση πανελλαδικά που βρισκόμασταν τις περισσότερες μέρες του Νοεμβρίου, πλέον τον Δεκεμβρίου έχουμε πέσει στην 8η με καθοδικές τάσεις.


Αυτή η 8η θέση όμως, μας έχει ακόμα μέσα στην 10αδα των κόκκινων περιοχών και αυτός είναι ο λόγος στον οποίο αναφέρθηκε στην Πέλλα ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.


Στην σημερινή του τοποθέτηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και αυτός στις κόκκινες περιοχές και δεν απέκλεισε επιβολή αυστηρότερων μέτρων. Τόνισε όμως κάτι πολύ σημαντικό, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Αν μεταφράσουμε την τελευταία φράση, καταλαβαίνουμε πως ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει καν συζήτηση για αυστηρότερα μέτρα στην Π.Ε. Πέλλας, η οποία βρίσκεται σε φάση μεγάλης ύφεσης. Ο κ. Πέτσας μίλησε μόνο για αυστηρότερα μέτρα σε Δυτική Αττική και Κοζάνη ακόμα και εντός της ημέρας.


Βλέποντας τα αναλυτικά νούμερα που σας παρουσιάσαμε το πρωί,(δείτε ΕΔΩ) θεωρούμε απαράδεκτο να επιβληθούν πιο αυστηρά μέτρα στην Π.Ε. Πέλλας. Οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να τηρούν τα μέτρα με μεγάλη υπευθυνότητα, ενδεικτική ήταν η εικόνα σήμερα στην Αριδαία με παζάρι, με τους πολίτες και τους πωλητές να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης η θετικότητα στα τεστ κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.


Πρέπει να δράσουν οι Πολιτικοί Φορείς

Ήρθε η ώρα επιτέλους οι πολιτικοί φορείς να δράσουν, να ακούσουμε την φωνή τους και να κλείσουν σύντομα μια τέτοια συζήτηση. Οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι πρέπει να σβήσουν κάθε σπίθα για επιπλέον μέτρα. Με τα τωρινά δεδομένα, όχι μόνο σε νούμερα αλλά και στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες δεν πρέπει να συζητιέται κάτι τέτοιο.


ΥΓ: Καλούμε τους πολιτικούς φορείς να ζητήσουν την βοήθεια μας, το Aridaia365 από την αρχή της πανδημία κρατάει αρχείο για το Νομό, το οποίο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο σε οποιαδήποτε συζήτηση για νέα μέτρα.(ΕΔΩ θα βρείτε σημαντικά στοιχεία)

10 σχόλια:

  1. πολυ σωστα ολα.ο κοσμος προσαρμόζετε. δεν πρέπει να υπαρχει μεγαλύτερη τιμωρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγνώμη αλλά πιστεύει κανείς ότι η Πέλλα είναι σε καλό σημείο?
    Φυσικά και είμαστε στο κόκκινο και φυσικό είναι να περιμένουμε αυστηρά μέτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κόκκινο με κόκκινο διαφέρει. η κατάσταση ειναι πολύ σε καλή. πριν ενα μηνα γινόταν πολεμος. τωρα ολα ειναι καλύτερα και τα καθημερινά νούμερα πολύ μικρα

      Διαγραφή
  3. Τώρα θυμήθηκαν να πάρουν μέτρα στην Πέλλα; που αυτή την περίοδο υπάρχει δραματική μείωση στα κρούσματα; όταν γινόταν χαμός ούτε καν ανέφεραν τον νόμο. Είστε ότι να ναι έχετε πρόβλημα. Τώρα γιατί η Πέλλα είναι στο κόκκινο για να καταλάβουμε δηλαδή; απίστευτο να ασχολείστε με εμάς κατόπιν εορτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγνώμη αλλά πριν πολύ λίγες μέρες πεθαιναν άνθρωποι υγιέστατοι και ξαφνικά ΔΕΝ θέλουμε μέτρα? λοκ νταουν μέχρι το Πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα μέτρα έπρεπε να παρθούν στην ώρα τους, πριν ένα μήνα. τώρα δεν υπάρχει λόγος. τα κρούσματα έπεσαν και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

      Διαγραφή
  5. είμαστε καλά? έπεσαν τα κρούσματα μια βδομάδα και είμαστε άνετοι? σε 2 μέρες θα έρθει η καταστροφή! Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος θεσμικός που να πιστεύει ότι σε αυτόν τον νόμο λειτουργούν τα νοσοκομεία σωστά έτσι ώστε να μην επιβληθούν νέα μέτρα ας βγει να το δηλώσει υπεύθυνα.
    Υπάρχει κάποιος βουλευτής, διοικητής νοσοκομείου, σωματεία εργαζομένων νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχης, υπάρχει; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανείς δεν αναφέρει τις συνθήκες και τις υποδομές που εργάζονται οι λίγοι αξιομαχοι γιατροί και νοσηλευτές νοσηλεύτριες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερικοί δεν ξέρετε τι διαβάζετε. Το άρθρο δεν λέει να βγουν τα μέτρα. Λέει από την στιγμή που υπάρχει ύφεση των κρουσμάτων δεν πρέπει να επιβληθούν περισσότερα. Και πολύ σωστά. Τώρα που έπεσαν τα κρούσματα το θυμήθηκαν να ασχοληθούν με την Πέλλα. Πριν ένα μήνα που έβραζε ο τόπος τη έκαναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365