Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Εξασφάλιση πόρων για αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλμωπίας

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Αλμωπίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη της πράξης του Δήμου μας στο πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙV « Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».


Η πρόταση της ένταξης της πράξης έχει γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αρχικό προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης 348.270,9 € και συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας με ίδια συμμετοχή ύψους 54.390,39 €.


Η παρούσα Δημοτική Αρχή με συντονισμένες ενέργειες πέτυχε την τελική ένταξη της πράξης με χρηματοδότηση στο σύνολο του αιτούμενου ποσού, δηλ. 402.661,29€. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, εξασφάλισε την τελική ένταξη μετά από επίσκεψή του στην Αθήνα και στον τ. Υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Δεκέμβριο του 2019, όπου είχε συζητηθεί το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αλμωπίας . 


Η χρηματοδότηση αφορά σε δύο υποέργα: 


1. «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ» που αφορά στην αναμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας, με αντικατάσταση του κατεστραμμένου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού 8.800,00μ2 με νέο έτοιμο φυσικό χλοοτάπητα, καθώς και στην τοποθέτησή του με όλες τις απαιτούμενες εργασίες.

Επίσης στη μελέτη προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών του γηπέδου όπως προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου με δύο WC και ένα WC ΑμεΑ, καθώς προμήθεια δύο εστιών ποδοσφαίρου και ενός προκατασκευασμένου δημοσιογραφικού θεωρείου.


2. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ» το οποίο αναφέρεται σε αντίστοιχες εργασίες για την κατασκευή συντήρηση γηπέδων στην έδρα του Δήμου, Αριδαία και στις Κοινότητες  Αψάλου, Πιπεριάς, Εξαπλατάνου, Προμάχων καθώς στο Κέντρο Αντισφαίρισης Αριδαίας.


3 σχόλια:

 1. Αν κρίνουμε από την κερκίδα της Σωσάνδρας τα κλαίμε κι΄αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1.έχει ο Δήμος τις οργανωτικές Υποδομές να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα?
  πλανάται η πληροφορία ότι το εξειδικευμένο προσωπικό στις Υπηρεσίες Δεν είναι καταρτισμένο όπως πρέπει.
  2.Γιατί ο Δήμος προσλαμβάνει ειδικούς συμβούλους χωρίς γνώσεις και εμπειρία στα ζητήματα που καίνε το Δήμο? Πόσο κοστίζουν οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου? 15-20? χιλιάδες ευρώ ο ενας? 45-50χιλιάδες ευρώ οι τρείς ? (3).Που βρίσκει χρήματα ο Δήμος για τέτοια έξοδα και δεν μπορεί να προχωρήσει έργα σταματημένα επί μήνες?
  3.Γιατί ο φωτισμός στην Αριδαία υστερεί ?δεν υπάρχουν υλικά και προσωπικό να αντικαθιστά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όσες λάμπες δεν λειτουργούν?Προτιμά όμως ειδικούς συμβούλους.
  4.Η παιδική Χαρά έχει παραδωθεί ή οχι ? Η περίφραξη της γιατί θυμίζει γύφτικη συνοικία?
  5.Ποιά μεγάλα έργα κυνηγάει ο Δήμος το επόμενο Διάστημα που θα κάνουν την αλλαγή στον τόπο μας...?
  Απορίες ενός απλού δημότη που θεωρεί πως, όσοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά έχουν πολύ μυαλό,πολύ χρόνο και ενεπλάκησαν μ αυτη τη δύσκολη ιστορία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προμαχοι, αψαλος, εξαπλατανος έχουν γήπεδα πετοσφσορισης μπάσκετ κ τενις;
  Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν αυτά τα,χωρια;
  Η ερώτηση γίνεται απλά για τα κριτήρια.
  Χωρίς δόλο.
  Ας μας πουν για να περιμένουμε και μεις με την σειρά μας .
  Με το καλό να γίνουν όλα τα έργα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365