Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Θ. Τζάκρη: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους επαγγελματίες του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Λουτρακίου

Δελτίο Τύπου

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους επαγγελματίες του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Λουτρακίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία - τουριστικά καταλύματα).


Αναφορά της βουλευτή προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών


Αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών κατέθεσε  η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με την οποία προώθησε διαμαρτυρίες όλων των επαγγελματιών του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Λουτρακίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία - τουριστικά καταλύματα). 


Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο διαμαρτύρονται για τη δεινή οικονομική τους κατάσταση εξαιτίας του γεγονότος ότι ενώ παραμένουν ανοιχτοί χωρίς επισκέπτες πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσουν τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων τους (ΕΝΦΙΑ, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κλπ). Επιπλέον οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στα προγράμματα για οικονομική ενίσχυση εξαιτίας της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη (επιστρεπτέα προκαταβολή) διότι στη συγκρινόμενη χρονική περίοδο (2019 - 2020) περιλαμβάνεται μήνας που είναι εκτός lockdown. Δεν εντάχθηκαν για ενίσχυση ούτε στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» διότι τα κριτήρια του προγράμματος, έδιναν προβάδισμα σε επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό απασχολούμενων. 


Ιδιαίτερα επικριτικοί και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λουτρακίου οι οποίοι συγκεκριμένα αναφέρουν «δεν υπήρξε μέριμνα για εμάς και τον τρόπο που θα συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, ούτε υπήρξε μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας… και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ!»


Τα αιτήματά τους μεταξύ άλλων αφορούν:

1. Να συμπεριληφθούν στα ευεργετήματα των κλειστών επιχειρήσεων, από την αρχή του 2ου lockdown.

2. Να αποζημιωθούν όλες, ανεξαρτήτως κριτηρίων, όσον αφορά στα πάγια έξοδα.

3. Να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365