Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Πέλλας & Ημαθίας: Ανακοίνωση για τις καταστροφές στις καλλιέργειες

Ανακοίνωση

Το συνδικάτο μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις που σχετίζονται με το χτύπημα του παγετού που προκάλεσε σημαντικότατες καταστροφές στα πυρηνόκαρπα δέντρα και ιδιαίτερα στα ροδάκινα, οδηγώντας ακόμα και σε καταστροφή καλλιέργειες στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας. 


Καλούμε  τους εργαζόμενους στη διαλογή και στην κονσερβοποιία να μην δεχτούν να υποστούν τις όποιες συνέπειες θα έχει αυτή η καταστροφή στη ζωή τους και στο εισόδημα τους. 


Δεν ανεχόμαστε αυτοί που τόσα χρόνια μας ξεζουμίζουν στη δουλειά , με τα εξαντλητικά ωράρια , με απλήρωτα δώρα και επιδόματα , που κολυμπάνε στα εκατομμύρια των κερδών , που σπάνε τους στόχους των εξαγωγών τον ένα μετά τον άλλο να ρίξουν το βάρος της καταστροφής στις δικές μας πλάτες. 


Αρκετά πληρώσαμε με τις ζωές μας  τις συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας από τη Κυβέρνηση της ΝΔ  που για λογαριασμό των κερδών των επιχειρηματιών στην Ιδιωτική Υγεία άφησαν ανυπεράσπιστο το λαό, χωρίς προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Χωρίς επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας , χωρίς μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κα. 


Καλούμε σε κοινό αγώνα τους εργαζόμενους σε διαλογητήρια – κονσερβοποιία, ,  τους μικρομεσαίους αγρότες των δύο Νομών,  τους εργάτες γης , ανεξαρτήτου εθνικότητας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους βιομήχανους, το κράτος , τις κυβερνήσεις τους οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια λεηλατούν τη δική μας δουλειά καθώς:

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, χτυπάνε τις Συλλογικές μας συμβάσεις με  αποτέλεσμα να δουλεύουμε για 500-600 ευρώ , ετοιμάζονται να χτυπήσουν το 8ωρο και τη συνδικαλιστική δράση.

Εξαναγκάζουν τους βιοπαλαιστές  αγρότες να πουλάνε τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές και παράλληλα με το υψηλό κόστος παραγωγής , τις ελλειπείς ενισχύσεις του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές  κάνουν τη μελλοντική τους επιβίωση δυσβάσταχτη.

Μαζί με τους μεγαλεμπόρους , τις αλυσίδες Σουπερ – Μάρκετ πουλάνε πανάκριβα σε μας τους εργαζόμενους αυτά τα προϊόντα με αποτέλεσμα να μην γίνονται προσβάσιμα . 


Προειδοποιούμε τη Κυβέρνηση και τους βιομήχανους του κλάδου να μη σκεφτούν να ρίξουν το βάρος στις πλάτες των εργαζομένων . Με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας ( διαλογή- κονσερβοποιία) παλεύουμε για:


Κάλυψη των μισθών σε περίπτωση που χαθούν θέσεις εργασίας τη θερινή περίοδο, καθώς και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. 

Κάλυψη άμεσα όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ , για τις καταστροφές τις τωρινές και τις χρωστούμενες παλιότερων ετών προς τους αγρότες.

Κατώτερη  εγγυημένη τιμή πώλησης των αγροτικών προϊόντων  από το κράτος. Αντίστοιχα με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί χαμηλή τιμή πώλησης των προϊόντων στην αγορά.

Απαλλαγή από χρέη σε ΔΕΗ και άλλες υπηρεσίες , όπως και τραπεζικά δάνεια τόσο για τους αγρότες , όσο και για τους εργαζόμενους στο κλάδο και τους εργάτες γης για όλη τη περίοδο της σεζόν.Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ , την εργοδοσία τις ενώσεις τους                                         ( Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος) να μην τολμήσουν να χτυπήσουν τα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζομένων του κλάδου αλλά και των αγροτών. 


Στις 6 Μάη στον απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς  εργάτες των εργοστασίων, αγρότες , εργάτες γης , δίνουμε βροντερή απάντηση στις ορέξεις των βιομηχάνων , των μεγαλεμπόρων ενάντια στα αντιλαϊκά – αντεργατικά σχέδια που ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Απαντάμε αγωνιστικά με σύνθημα : «Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365