Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Αλμωπίας υπέγραψε σύμβαση για τους εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων

Δελτίο Τύπου

Υπογραφή της σύμβασης για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο  «Κτηνιατρικές εργασίες, σημάνσεις εμβολιασμοί αδέσποτων ζώων συντροφιάς».


Από τις 8/4/2021 ο Δήμος Αλμωπίας έχει και επίσημα για άλλη μια χρονιά παροχή υπηρεσιών κτηνιατρικών πράξεων για τα αδέσποτα.


Τα τελευταία 7 χρόνια ο Δήμος μας καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε να μειώσει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων στην κοινωνία που ζούμε.


Δυστυχώς τα αδέσποτα δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο έρχεται και πρέπει να αντιμετωπιστεί .Τα αδέσποτα τα δημιουργεί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μόνο ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορεί να  σταματήσει το φαινόμενο αυτό.


Κανένας Δήμος, κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει λύση εάν δεν σταματήσουν οι συνεχόμενες εγκαταλείψεις. 


Ας γίνουμε πρότυπο για τις νέες γενιές. Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας και να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι από τις προηγούμενες γενιές σε αυτό το θέμα.


Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πρέπει να κατανοήσουν πως εγκαταλείποντας ένα ζώο προκαλούν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία που ζούμε. Θα πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες και να μην συμβάλουμε στην εγκατάλειψη των ζώων.


Ως υπεύθυνοι πολίτες θα πρέπει να φροντίζουμε για την ευζωία του ζώου μας. Θα πρέπει να προφυλάξουμε την κοινωνία που ζούμε Στειρώνοντας, εμβολιάζοντας και τσιπάροντας τα ζώα μας έτσι ώστε να αποφύγουμε οτιδήποτε ανεπιθύμητο.


Εμείς ως Δήμος συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και ζητούμε συμμάχους όλους τους ευσυνείδητους πολίτες, όλους όσοι θέλουν να έχουμε έναν δήμο χωρίς αδέσποτα, όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση αυτή με κάθε μέσο από την πλευρά τους.


Αντικείμενο  της  παρούσας  σύμβασης  είναι  η παροχή  κτηνιατρικών εργασιών, σημάνσεων και  εμβολιασμών αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλμωπίας, οι οποίες θα εκτελεστούν από την ανάδοχο. 


Η παροχή  των  κτηνιατρικών  υπηρεσιών  στα  αδέσποτα  ζώα συντροφιάς  του  Δήμου  Αλμωπίας  θα  γίνεται  αποκλειστικά  και  μόνο μετά από ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και έγγραφη εντολή της υπηρεσίας στην ανάδοχο, σε ζώα  που  μεταφέρονται  στο  ιατρείο  είτε  από  το  εντεταλμένο  συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Αλμωπίας, είτε με οποιοδήποτε άλλον τρόπο (π.χ. μεταφορά από πολίτη).


Ο  Δήμος  Αλμωπίας  συνεργάζεται  με  τον  Φιλοζωικό  Σύλλογο  Αριδαίας 

«Η ΕΛΠΙΔΑ» στο πλαίσιο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και έχει καταφέρει από την αρχή της θητείας μας έως τώρα να προβεί σε 240 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πάνω από 600 κτηνιατρικές πράξεις σε μόλις ενάμιση χρόνο!


Χατζηγιαννίδης Χρήστος

Αντιδήμαρχος Δήμου Αλμωπίας.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σας,ως δήμος και μπράβο στον αντιδήμαρχο που πραγματικά έχει κάνει μεγάλο έργο και συνεχίζει απ' ότι βλέπω ακούραστα τον αγώνα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365