Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Πέλλα - Διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού: «Δεν είμαι εμβολιασμένος – Είμαι εναντίον οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας»

Ο κ. Βασιλείου ήταν ξεκάθαρος στην στάση του απέναντι στο εμβόλιο

Με τους εμβολιασμούς να είναι σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και ανάμεσα στο υγειονομικό προσωπικό για το οποίο έχει γίνει πλέον υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την προθεσμία να λήγει την 1η Σεπτεμβρίου, το newsit.gr επικοινώνησε με ανεμβολίαστο γιατρό και μάλιστα με τον Διευθυντή Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας κ. Σωτήρη Βασιλείου.


Ο κ. Βασιλείου ήταν ξεκάθαρος στην στάση του απέναντι στο εμβόλιο. Όπως είπε νόσησε τον περασμένο Νοέμβριο και επειδή κάνει συνεχώς επίπεδα αντισωμάτων θεωρεί ότι είναι καλυμμένος και δεν βρίσκει λόγο να εμβολιαστεί. Λέει ακόμα ότι είναι κατά της υποχρεωτικότητας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το δίλημμα είναι δημοκρατία ή φασισμός. 


Κάνω αντισώματα και είμαι καλυμμένος

«Εγώ παρόλο που είμαι διευθυντής δεν έχω εμβολιαστεί γιατί έχω νοσήσει τον Νοέμβριο, στο κύμα πανδημίας που είχαμε τότε. Εγώ κάνω συνεχώς επίπεδα αντισωμάτων, είμαι καλυμμένος οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να εμβολιαστώ. Βέβαια ακόμα και αν δεν νοσούσα θα το σκεφτόμουν επειδή έζησα σε θαλάμους που χάθηκε πολύς κόσμος μπροστά μου ίσως να το σκεφτόμουν αλλά το ίσως δεν μετράει. Το πραγματικό γεγονός είναι πως δεν είμαι εμβολιασμένος».


Ο κ. Βασιλείου εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το εμβόλιο έχει παρενέργειες αλλά από την μια λέει ότι εμβολίασε την μητέρα του αλλά δεν θα εμβολιάσει τα παιδιά του που είναι 19 και 20 ετών. 


Τονίζει χαρακτηριστικά: «Εμείς σαν γιατροί έχουμε πρωτόκολλα εμβολιασμού τον ασθενών τα οποία τα διενεργούμε όλα. Για το covid εμβόλιο, η ψεκασμένη άποψη ας πούμε σε εισαγωγικά είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Η μία όψη είναι οι αρνητές και οι άλλη είναι οι εμβολιολάγνοι. Εμείς ακολουθώντας καθαρά ιατρικές κατευθύνσεις προτείνουμε το εμβόλιο σε όλους άνω των 65 και σε κανέναν κάτω των 20. Στις ενδιάμεσες ηλικίες εξηγούμε την πιθανότητα παρενέργειας του εμβολίου και την πιθανότητα βλάβης από την νόσηση και από εκεί και πέρα ακολουθεί ο καθένας τον δρόμο που θα επιλέξει. Εγώ εμβολίασα την μητέρα μου αλλά επουδενί δεν θα εμβολιάσω τα παιδιά μου, 19 και 20 χρονών γιατί το εμβόλιο είναι βραχύβιο, έχει δοκιμαστεί για έναν χρόνο οπότε τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες δεν τις γνωρίζουμε ακόμη. Δεν έχει λάβει άδεια το εμβόλιο που σημαίνει ότι οι οργανισμοί υγείας των χωρών δεν είναι πεπεισμένοι ακόμη ούτε για την ασφάλεια ούτε για την αποτελεσματικότητα. Απλά παίρνουν επείγουσα έγκριση γιατί υπάρχει μια πανδημία και πεθαίνει ο κόσμος. Οπότε θα γίνει στους ασθενείς υψηλού κινδύνου. Στους υπόλοιπους δεν θα το συστήσουμε. Αυτοί που διατρέχουν ελάχιστο κίνδυνο δεν θα τους υποβάλλουμε στον κίνδυνο του εμβολίου».


Δεν θα εμβολιαστώ ακόμα και αν πέσουν τα αντισώματά μου

«Εγώ δεν θα εμβολιαστώ ακόμη και όταν θα έχουν πέσει τα αντισώματα γιατί άμυνα δεν σημαίνει μόνο υψηλά αντισώματα, υπάρχει κυτταρική ανοσία η οποία δεν προσμετράται και σε καλύπτει έστω και αν είναι χαμηλός ο κύκλος αφού θα κάνεις αναμνηστική αντίδραση αν έρθεις σε επαφή οπότε θα αναπτύξεις αντισώματα γρήγορα και το πιο πιθανόν είναι να νοσήσεις υποκλινικά», λέει.


Και προσθέτει: «Ιατρικά λόγος να εμβολιαστεί κάποιος ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον ιό δεν υπάρχει. Αν δεν είχα νοσήσει, ευτυχώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα και αν λάβουμε υπόψιν ότι η θνητότητα είναι 1 στα 200 θα το ρίσκαρα να μην εμβολιαστώ».


Ο διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Πέλλας είναι ξεκάθαρα αντίθετος με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.


«Εμείς είμαστε εναντίον οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Έχει ξεφύγει από το θέμα του εμβολιασμού η μη, δεν είναι αυτό το δίλλημα. Το δίλλημα είναι πια δημοκρατία η φασισμός. Ξεκάθαρα».


Πηγή: Newsit.gr

31 σχόλια:

  1. Και καλά κάνεις, απλα άλλαξε επάγγελμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ ποιος εισαι εσυ μωρη τσουτσου που θα του πεις τι να κάνει..αντε τραβα φιλα καμια ποδιτσα... δοσιλογε..

      Διαγραφή
    2. Μμμ μάλιστα ανώνυμο σχόλιο μετά το επώνυμο στο fb
      Ο γνωστός τουρίστας που ασχολείται και με το να βάζει μια πορτοκαλί μπάλα στα καλάθια και έχει άποψη για όλα
      Τελευταια μάλιστα έχει γίνει κυνηγός όλων όσων δεν επιθυμούν εμβολιασμό

      Εντάξει θεματοφυλακα, παντογνωστη?

      Διαγραφή
    3. Εσύ 4.22 επειδή προκαλείς συνεχώς, πρόσεχε τα χαντάκια....

      Διαγραφή
  2. Είσαι ο κλασικός παρτακιας που κοιτάει μόνο τον εαυτουλη του. Ναι ακόμα κι έτσι εσύ μπορεί να τη γλυτώσεις αλλά αυτοί που θα κολλήσεις ίσως όχι. Κρίμα τα πτυχία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπεαβο γιατρε εισαι παληκαρι,αντε ρε βγαλτε κι αυτον σε αναστολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή ξεκούραση στην αναστολή και καλά μυαλά να ευχηθούμε στον "επιστήμονα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από κάτι τέτοιους υποφέρουμε. Ντροπή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντωμεταξύ από αυτά που λέει τα μισά είναι τραγικες ψεκασμένες θεωρίες. Καλή αναστολή εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σου γιατρέ εβγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσοι δεν εμβολιάζονται,στη Σπιναλόγκα και τη Μακρόνησο.Ά!Βγάλτε και το Λαγό και τον Κασιδιάρη και διορίστε τους εκεί ,να τους κάνει φάλαγγα.Πού βρεθήκατε ρε όλοι οι αντισυστημικοί δημοκράτες μαζεμένοι;Τουρκοκρατία και χούντα για άλλα 400 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά να τα γράφεις επώνυμα.. αν έχεις τα κοτσια

      Διαγραφή
  9. Χαχαχααχ.... Βγήκαν τα τρολ του πληκτρολογίου!!!
    Ελευθερία απόψεων ή φασισμός??
    Όταν έσωζε όμως ασθενείς ήταν καλά,τώρα που δεν κάνει το εμβόλιο κ εξηγεί τους λόγους πρέπει να βγει σε αναστολή??
    Κουφάλες του πληκτρολογίου...
    Εσείς που είστε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ άντε να σας δω...Που θα εμβολιαστείτε με την βία!!!
    Άντε γεια ΤΡΟΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο, πραγματικά λυπάμαι για αυτούς που με μαινος βλέπουν οποιον πει το αντίθετο από αυτούς, μπράβο.Η ουσία μετράει τα αντισώματα και όχι η φασιστική υποχρεωτικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο γιατρέ που είχες το θάρρος να πεις τη γνώμη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ας μας πει για πιο πολιτικό χώρο ανήκει για να καταλάβουμε απο που προέρχονται οι απόψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για τους ψεκασμένους αν ένας γιατρός μιλάει κατά του εμβολίου(ασχετα αν έβαλε συγγενείς του όπως λέει να το κάνουν) είναι κορυφαίος επιστήμονας. αν μιλάει υπέρ έχει χρηματιστεί.. τόσο σας κόβει. αν δεν ήταν καλό το εμβόλιο δεν θα έβαζε την μητέρα του να το κανει. ντουγάνια ψεκασμένα, ότι θέλετε βλέπετε. επίσης δείτε λίγο αν δεν ντρέπεστε πόσο έχουν μειωθεί οι νοσηλείες και οι θάνατε με το εμβόλιο.
    το Νοέμβριο με τα αντίστοιχα με τα σημερινά κρούσματα, χωρίς εμβόλιο, είχαμε 120 θανάτους κάθε μέρα.
    τον Απρίλιοι με τα αντίστοιχα με τα σημερινά κρούσματα είχαμε, με κάποιους να έχει κανει το εμβόλιο, είχαμε 80 θανάτους κάθε μέρα.
    σήμερα που 6.000.0000 περίπου του ενήλικου πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο, οι θάνατοι είναι καθημερινά 15-20 το πολύ και μόλις ένας πλήρως εμβολιασμένος έχει πεθάνει από κορονοιο, όλοι οι άλλοι καθημερινοί θάνατοι αφορούν ΜΟΝΟ ανεμβολίαστους.
    Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Έσεις οι ψεκασμένοι συνεχίστε τις θεωρίες σας και να πηγαίνετε σε νοσοκομεία και μεθ, αλλα τοτε ειναι αργα να καταλάβετε το λάθος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ΣΚΑΪ βλέπεις φιλαρακο

      Διαγραφή
    2. εσυ πανιβλακα αψεκαστε πήγαινε να κανεις και την τριτη δόση κι οταν θα σέρνεται το ανοσοποιητικό σου θα καταλάβεις τη ανοησια διέπραξες.
      .

      Διαγραφή
    3. 2:52 δεν χρειάζεται να βλέπεις σκαι για να καταλάβεις τη λέει ο 10:05. απλη λογικη ειναι που καποιοι δεν εχετε

      Διαγραφή
  14. Μάλιστα...θα ρίσκαρα να μην εμβολιαστω με τη θνητότητα 1 στα 200...Γιατρός που λέει θα ρίσκαρα λες κ η ιατρική είναι τζόγος καλύτερα να πάει σπίτι του να παίζει κάνα στοίχημα κ να μην ασχολείται με ασθενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειμαστε μαζι σου και συγχαρητηρια απο εναν εμβολιασμένο που το εχει μετανιώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ως συναδελφος σας συγχαιρω που μιλησατε γι αυτο το θεμα. Παρολο που τοποθετηθηκατε αναλυτικα οι περισσοτεροι αναγνωστες φαινεται να μην καταλαβαινουν τι ειπατε. Λυπαμαι πολυ για τα επιθετικα σχολια που δεχτηκατε που επιβεβαιωνουν τελικα πόσο κινδυνευει η δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατ'αρχας στην υγεια δεν χωρα η πολιτικη αποψη .Το οτι συνιστατε τον εμβολιασμο σημαινει οτι δεχεσθε την αναγκαιοτητα του να γινει εστωκαι με τους περιορισμους που νομιζετε.Τα υπολοιπα ειναι υπο την αιρεση να επιβεβαιωθουν Αρα μηπως θα επρεπε να προτρεπετε στις κατηγοριες που λετε να το κανουν υποχρεωτικα ? Η και αυτο ειναι αντιδημοκρατικο η φασιστικο να θελετε να σωσετε ζωες εστω και αυτων που το εχουν αναγκη αλλα δεν το καταλαβαινουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατρέ μου πολλά Μπράβο ‼️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από την στιγμή που χρησιμοποιείς τον όρο "εμβολιολάγνοι" έχεις ταχθεί ξεκάθαρα με την αντιεπιστημονική πλευρά. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις κανένα. Είσαι αρνητής και διπλά αμαθής (κάποιος που είναι επιστημονικά αμαθής που όμως νομίζει ότι γνωρίζει καλύτερα από τους επιστήμονες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αξιος! ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κρεσέντο βλακείας από ακόμα έναν ψεκασμένο ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365