Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ορθής διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από το Δήμο Αλμωπίας

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Αλμωπίας, σε συνεργασία με την εταιρεία POLYECO, συνεχίζει το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και ανακύκλωσης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα απόβλητα, με στόχο να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στο περιβάλλον, ένα φαινόμενο με τεράστιες και μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε συλλογή κενών συσκευασιών από τις κοινότητες Ξιφιανής, Αλώρου, Αψάλου, Πολυκάρπης, Χρύσας - Τσάκων - Ροδωνιάς, Σωσάνδρας, Γαρεφείου και Δωροθέας.

Η προσπάθεια για ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον συνεχίζεται. Συγκεντρώνουμε τις συσκευασίες στους κάδους, σε κάθε γεμιστήρα και κάνουμε τρόπο ζωής την ανακύκλωση τους.

Υπενθυμίζουμε στους παραγωγούς ότι για την ορθή διαχείριση, πρέπει να ακολουθούν τα επόμενα τρία απλά βήματα:

1) Ξεπλένουμε 3 φορές τις κενές φιάλες, ρίχνουμε τα υπολείμματα στο βυτίο του ψεκασμού.

2) Καταστρέφουμε το δοχείο τρυπώντας το, ώστε να αποφύγουμε την επαναχρησιμοποίηση του.

3) Τοποθετούμε τα δοχεία φυτοφαρμάκων στους ειδικούς κόκκινους κάδους κλείνοντας το καπάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου μας στο τηλ. 2384023215.





Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Στο Μοναστηράκι ο κάδος έχει γεμίσει παράκληση στις αρχές να περάσουν από εκεί.
    Συγχαρητήρια για την δράση χρόνια τώρα τα υπολείμματα καίγονταν ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365