Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Αλμωπία: Υπάρχουν μαθητές που δεν πραγματοποιούν selft test; - Η καραντίνα από όσους νοσούν τηρείτε;

Η Αλμωπία έχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

Η κατάσταση στην Αλμωπία με τον Covid-19 μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη, με ευχή όλων να μην ζήσουμε σκηνικά του Νοεμβρίου του 2020. Βέβαια πολλά εξαρτώνται από την υπευθυνότητα που δείχνουμε σαν πολίτες και δυστυχώς η υπευθυνότητα πολλές φορές γίνεται επικίνδυνη ανευθυνότητα.


Το Aridaia365 σας ενημέρωσε νωρίτερα για αρκετά κρούσματα που υπάρχουν σε μαθητές σχολείων της Αλμωπίας και έχει ένα μεγάλο ερώτημα πάνω στο θέμα. Υπάρχουν γονείς που δεν κάνουν τα απαραίτητα self test στα παιδιά τους, ή τα κάνουν οι ίδιοι και μπαίνουν απλά στην εφαρμογή και δηλώνουν αρνητικό αποτέλεσμα, χωρίς επαναλαμβάνουμε να έχουν διενεργήσει το τεστ στα ίδια τα παιδιά;  

Με αυτόν τον τρόπο αν κάποιος μαθητής νοσεί δεν μπορεί να εντοπιστεί έγκαιρα με αποτέλεσμα αν δεν έχουν εκδηλωθεί τα συμπτώματα να πηγαίνει στο σχολείο και να θέτει σε κίνδυνο έκθεσης στον ιό και άλλους μαθητές και δασκάλους. 


Ένα άλλο ερώτημα είναι αν όσοι συμπολίτες μας νοσούν, ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τηρούν την καραντίνα. Θυμίζουμε αν πολίτης έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είναι ανεμβολίαστος πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα, αν έχει εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να μπει σε καραντίνα. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες να ελέγχουν την τήρηση της καραντίνας οφείλουν μέσα από τους ελέγχους να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο.


Η Αλμωπία έχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, η κατάσταση δεν είναι καλή, υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσούν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με την συντριπτική πλειοψηφία να αφορά ανεμβολίαστα άτομα.

19 σχόλια:

  1. Αν υπάρχουν λέει???? Αν ποτέ ζητήσετε ονόματα έχω να σας δώσω καμία δεκαριά. Η ανευθυνότητα μας έχει κατακλύσει. Επικίνδυνοι γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο σας που εντοπίζεται το θέμα.Είναι πολύ σημαντικό.Βλέποντας πάντως από ποιές παρέες κλπ προέρχονται εντιεμβολιστικές ρητορείες, θα βοηθούσε πολύ σε κάθε Ενορία και σε Εκκλησία της περιοχή μας οι Ιερείς μας, καθαρά σθεναρά με ξεκάθαρες κουβέντες να ζητήσουν απ το κόσμο αυτό που λέει η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος: εμβολιαστείτε.
    Η σιωπή είναι συνενοχή.
    Δυστυχώς οι περισσότεροι προτιμάμε να ρισκάρουμε τα παιδιά μας αντί να ενημερώνουμε την αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα μα πάρα πολλοί γονείς δηλώνουν με "υπερηφάνια" ότι δεν κάνουν τα σελφ τέστ στα παιδιά τους!!!Τι να πεις ελληναρες στο μεγαλείο τους. Κρίμα πάντως ούτε τ αλλά παιδιά τους φταίνε ούτε οι εκπαιδευτικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:28 και 3:59 Πάρα πολύ μα πάρα πολύ Έλληνες δηλώνουν ότι κλέβουν το ΚΡΆΤΟΣ Κατονομαστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν πολλές ανεύθυνες μήτερες που λένε εγώ αυτό δε το βάζω στη μύτη του παιδιού μου. Απλά δηλώνουν το υποτιθέμενο τεστ που έκαναν ως αρνητικο χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο!! Εκεί οφείλονται τα τόσα κρούσματα σε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο επιστήμονα το βρήκες 🤣🤡 το ο,τι οι εμβολιασμενοι κολανε και μεταδιδουν τν ιό και δν κανουν τεστ το κάνετε αβαβα

      Διαγραφή
    2. Σταματήστε αυτήν την καραμέλα 10:04. Οι εμβολιασμένοι έχουν 10% πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδοσούν. Άλλο 100% πιθανότητες και άλλο 10%. Δεν σας συμφέρει όμως να το δείτε αυτό

      Διαγραφή
    3. Που το έμαθες από τον Σκαι

      Διαγραφή
    4. Τι φοράτε αόρατη ασπίδα

      Διαγραφή
    5. Ρώτα κανέναν γιατρό να στο πει 11:17. Αλλά μάλλον κανένας γιατρός του ίντερνετ είσαι εσύ και τα ξέρεις όλα από εσάς και την νοοτροπία σας υποφέρουμε. 11:19 η αόρατη ασπίδα που λες είναι το εμβόλιο. Αυτή είναι η ουσία του, αλλά που να το καταλάβεις και συ και οι όμοιοι σου

      Διαγραφή
  6. Όταν ακούς ήδη ατάκες του τύπου: τα μεγαλώνει ο Θεός κλπ κλπ καταλαβείνεις πολλά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Ολο το καλοκαίρι τα παιδιά σας ήταν ως τις 11 το βράδυ στην πλατεία και στις γειτονιές , το ένα δίπλα στο άλλο . μοιράζονταν παγωτά , κινητά , παιχνίδια ενώ εσείς πίνατε ανέμελοι τα καφεδάκια σας.....Εκεί δεν κόλλησαν? Νομίζω ότι υποκρίνεστε γιατί όταν εσείς έχετε την υπευθυνότητα των παιδιών σας δεν σας βλέπω να πολυσκοτίζεστε....μετά φταίνε οι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5:48 το να Εχεις πίστη στον Θεό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στις μέρες μας. Όσον αφορά τα υπόλοιπα. Έκανα το εμβόλιο εγώ προσωπικά μόνο και μόνο για να μπορώ να εργαστώ αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω. Γιατί; Γιατί ακούω ανθρώπους σαν τον διευθυντή του νοσοκομείο της Εδέσσης που λένε ότι η νόσηση είναι καλύτερη από τον εμβολιασμό. Από κει και πέρα τα παιδιά δεν περνάνε βαριά την αρρώστια και σε καμία περίπτωση δεν πεθαίνουν. Το να κολλήσουν τους ηλικιωμένους δεν μου λέει τίποτα απολύτως γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων έχουν κάνει το εμβόλιο. Ασχοληθείτε με κάτι άλλο λοιπόν όλοι εσείς και αφήστε τον καθένα να πράξει όπως θεωρεί αυτός σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν συζητάτε και δεν το κάνετε είστε τελειωμένοι αγαπητοί φίλοι. Συγνώμη αλλά καλός γιατρός δεν θα κατοικούσε ποτέ στο Νομό μας. Σχεδόν δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη όλοι εμείς. Με τι προσόντα; Με τι; Απ το νόμο Πέλλας και άποψη ; Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλεος όλοι είστε οι Άπω πανω με τα σχόλια για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε προβαττααααα καντε τώρα και ένα μπεεε ΕΕ.. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και βλέπω τόσο υποταγμένους ανθρώπους.. Όταν πεθαιναν τα παιδακια στο σχολείο από την πεινα γιατί δεν τα σωσατε κατάντια πια σας σιχαθηκα.. Τα γυφτακια που πανε στο δημοτικό κάνουν τεστ.???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε μας και εσύ βρε ψεκα. Από ανθρώπους σαν και σένα που νομίζουν ζουν στον σκοταδισμό υποφέρουμε

      Διαγραφή
  11. Γιατί να κάνουν self-τεστ στα παιδιά αφού δεν θα το περάσουν άσχημα. Και αν είναι θετικά δηλαδή να μπουν σε καραντίνα δεν υπάρχει λόγος είναι η κλασσική λογική του δεν βαριέσαι. Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις για να βάλουν μυαλό δυστυχώς μερικοί μόνο αν βλέπουν φέρετρα καταλαβαίνουν. Αν δεν χτυπήσει ο θάνατος την πόρτα σου δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Όταν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και η οικογένεια τους δεν δίνουν το παράδειγμα εμβολιασμού μην περιμένετε από τους απλούς πολίτες να ακολουθήσουν. Αρνητές της ζωής αλλά όταν είναι για λεφτά δέχονται τα λεφτά από αυτούς που είναι υπέρ του εμβολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι εμβολιασμένοι υπάλληλοι και παιδια και μεταδίδουν και νοσούν κανονικότατα άρα όλοι πρέπει να κάμουν τεστ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ..Απλή λογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μπαίνουν σε καραντίνα αν έχουν τον ιό. Και εμβολιασμένος και ανεμβολίαστους. Αν έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα αυτοί που είναι εμβολιασμένος δεν μπαίνουν καραντίνα, αυτοί που δεν είναι μπαίνουν

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365