Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Θ. Τζάκρη: Συμμετοχή στην διαμαρτυρία του Σ.Ν. Γιατρών για το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Έδεσσας

Δελτίο Τύπου

Στην διαμαρτυρία για το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Έδεσσας, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών, παραβρέθηκε σήμερα Σάββατο 6 Νοεμβρίου η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη. 


Παρατίθεται η δήλωση της βουλευτή:


«Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο των Νοσοκομειακών Γιατρών που γνωρίζουν, από πρώτο χέρι, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί στρατηγικό πλήγμα για το Νοσοκομείο της Έδεσσας. 

Θίγεται όχι μόνο η ασφαλής περίθαλψη και η αντιμετώπιση των οξέων περιστατικών αλλά και η προγραμματισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων και επεμβάσεων έχει ως προϋπόθεση ασφαλείας την υποστήριξη της ΜΕΘ. 

Τέλος αποτελεί σοβαρή επιβάρυνση για το μειωμένο δυναμικό του Νοσοκομείου της Έδεσσας, αφού κάθε διακομιδή προϋποθέτει την συμμετοχή αρκετών εργαζομένων για αρκετό χρόνο, εργατοώρες που προφανώς  θα λείψουν από τους υπόλοιπους ασθενείς. 


Αν και ολοφάνερα η ενέργεια αυτή είναι από μακρού σχεδιασμένη και αποτελεί τον προπομπό ευρύτερων συναιρέσεων και συγχωνεύσεων.

Αν και έχω προειδοποιήσει από τον Ιούλιο και έχω εγκαλέσει τους τοπικούς υπευθύνους (Υπεάρχη, Διοικήσεις Νοσοκομείων ) και έχω καλέσει σε επαγρύπνηση το εντόπιο πολιτικό προσωπικό, προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο πλήγμα

Αν και προκλήθηκε αναλυτική συζήτηση στην Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτησή μου στον κ. Πλεύρη,

παρόλα αυτά η ΝΔ, σε όλες τις ποικιλόμορφες εκδοχές της (αυτοδιοικητική, κοινοβουλευτική, κομματική) επέλεξε και πάλι να απουσιάζει. 

Γεννάται πλέον το ερώτημα αν στην κλίμακα των αξιών της προτάσσεται το κομματικό όφελος ή η υγεία των πολιτών της Πέλλας.

Καλώ τους πολίτες της Πέλλας, δεδομένης και της συνεχούς επιδείνωσης της πανδημίας, σε διαρκή αγώνα γιατί η απειλή αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του καθένα και της καθεμίας από εμάς στην περιοχή. 

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ο ίδιος ή η οικογένειά του δεν θα είναι τα θύματα αυτής της απαράδεκτης ενέργειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365