Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ο Γρίφος της Καρατζόβας: Ο παππούς από τη Λαγκαδιά!

Λύστε τον Γρίφο - Γράφει ο ACHRIDA365

Κάποιος παππούς από τη Λαγκαδιά, αγόρασε βιβλία για τα εγγόνια του. Είχε πάρει όμως ένα λιγότερο οπότε, αν έδινε από ένα στο καθένα, κάποιο από τα εγγόνια του δε θα έπαιρνε. Αν πάλι έδινε από ένα βιβλίο σε δυο παιδιά, περίσσευε ένα βιβλίο. Πόσα εγγόνια είχε;


Η Λαγκαδιά βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία και στα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Είναι κτισμένη στις νοτιοανατολικές πλαγιές του όρους Τζένα. 


Απέχει 31 χλμ. ΒΑ. από την Αριδαία, 43 χλμ. Δ. από το συνοριακό σταθμό Ευζώνων και βρίσκεται μέσα στον χαρακτηρισμένο βιότοπο NATURA2000 "Όρος Πάικο, Στενά Αψάλου και Μογλένιτσας". Παλαιότερα ονομαζόταν Λούγγουντσα και έτσι αναφέρεται, μετά την απελευθέρωση, το 1919 στο ΦΕΚ 80Α - 14/04/1919 να προσαρτάται στην τότε κοινότητα Μπερίσλαφ (περίκλεια). Μετονομάστηκε σε Λαγκαδιά το 1926 με το ΦΕΚ 97Α - 18/03/1926. 


Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, μαζί με την Περίκλεια αποτελούν την τοπική κοινότητα Περίκλειας που ανήκει στη δημοτική ενότητα Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 82 κατοίκους.


(πηγή:  " https://el.wikipedia.org›wiki/Λαγκαδιά_/)


ACHRIDA365 


*Λύστε τον γρίφο και δώστε την απάντηση στα σχόλια.


* Η σωστή απάντηση θα δοθεί στον γρίφο της επόμενης βδομάδας.


ΛΥΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΡΙΦΟΥ: Οι πατάτες της Περίκλειας (19 παιδιά και κάθε παιδί πήρε 11 κιλά πατάτες).

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365