Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Δώρισε ζωτικά του όργανα ο Γιώργος Ασκητής - Με επιτυχία η διαδικασία στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Η διαδικασία έγινε κάτω από τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, η διαδικασία αφαίρεσης ζωτικών οργάνων του 68χρονου Γιώργου Ασκητή από την Αραβησσό του δήμου Πέλλας, που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από εννέα μέρες. 

Η διαδικασία έγινε κάτω από τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, από επιστημονικές ομάδες νοσοκομείων της Αθήνας (Ωνάσειο) και της Θεσσαλονίκης (Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου) αλλά και από την Ιταλία, οι οποίες συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Γιαννιτσών.


Βαγγέλης Λόγγος: "Η πρωτοβουλία των συγγενών του Γιώργου Ασκητή αποκτά ιδιαίτερη σημασία"

"Μαζί με τα συλλυπητήριά μου, μέσα από την καρδιά μου εκφράζω δημόσια τα πιο θερμά συγχαρητήριά μου στους συγγενείς του εκλιπόντος για την απόφαση που πήραν να συναινέσουν στην δωρεά οργάνων, που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους μας", επισημαίνει ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, υπεύθυνος της Μονάδας Γιαννιτσών, Βαγγέλης Λόγγος, προσθέτοντας: "Άξιο συγχαρητηρίων όμως είναι και το προσωπικό του νοσοκομείου μας που συνέβαλε ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Είμαστε ουραγοί σε τέτοιες προσπάθειες και για αυτό η σημερινή πρωτοβουλία των συγγενών του Γιώργου Ασκητή αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Πιστεύω ότι θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το σημαντικό ζήτημα της δωρεάς, ούτως ώστε αύριο, η μεταμόσχευση οργάνων, να είναι μια εφικτή θεραπεία για όποιον την έχει ανάγκη", κατέληξε ο κ. Λόγγος. 


Να σημειωθεί ότι η κηδεία του αγρότη συνδικαλιστή και αγωνιστή της Αριστεράς, Γιώργου Ασκητή που "έφυγε" πρόωρα και άδικα από τη ζωή, θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, στην Αραβησσό.




Πηγή: Karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365