Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Θ. Τζάκρη: «Το φράγμα του Αλμωπαίου δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης» - Άλλη μια εξαπάτηση της Πέλλας από τον κ. Μητσοτάκη

Δελτίο Τύπου

Η πρόσφατη ανακοίνωση της λίστας των αρδευτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δις € τα οποία πρόκειται να προκηρυχτούν τους επόμενους μήνες, στην πλειονότητά τους μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με κάλυψη της κρατικής συμμετοχής από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και των έργων μικρότερου προϋπολογισμού, με αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), αποκάλυψε την σκληρή πραγματικότητα για την Π.Ε. Πέλλας.

Το φράγμα Αλμωπαίου (Καλής) ένα αρδευτικό έργο μεγάλης σημασίας για την περιοχή της Πέλλας, δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατασκευή του.

Αυτή η εξέλιξη βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με τις ψευδείς διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει κατά καιρούς ότι «το Φράγμα Αλμωπαίου, εδώ και ένα χρόνο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης», ενώ κάποιοι εξ αυτών, πολύ πρόσφατα, με αναρτήσεις τους μας ενημέρωναν «για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών υλοποίησης του έργου».

Αυτή η αρνητική εξέλιξη που θα ανατραπεί άμεσα αμέσως μετά τις εκλογές από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί την πιο κυνική απόδειξη της στρατηγικής αποδόμησης του παραγωγικού ιστού της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι τα κονδύλια αυτού του υπερπολύτιμου έργου θα δοθούν στους εκλεκτούς ολιγάρχες του καθεστώτος για να κάνουν έργα σε άλλες περιοχές. Για το επιτελικό κράτος η Πέλλα, η «καρδιά» της Μακεδονίας είναι αόρατη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365