Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Αριδαία: Πολλοί κάτοικοι με παρόμοια συμπτώματα πόνων στην κοιλιά

Πολλοί κάτοικοι με παρόμοια συμπτώματα πόνων στην κοιλιά
Δύσκολες στιγμές περνάνε αρκετοί κάτοικοι της Αριδαίας τις τελευταίες 3 ημέρες, αφού πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν παρόμοια συμπτώματα που παραπέμπουν είτε σε γαστρεντερίτιδα, είτε σε δηλητηρίαση.

Πολλοί ρίχνουν τις ευθύνες στην ποιότητα του νερού της πόλης, αφού μετά τις πρόσφατες πλημμύρες πολλές βρύσες έβγαζαν μαζί με νερό και χώματα.

Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας σε ανακοίνωση της νωρίτερα ενημέρωσε πως πραγματοποίησε έλεγχο όλων των δεξαμενών και των αυτόματων χλωριωτών του δικτύου ύδρευσης, όπου και διαπιστώθηκε η ομαλή λειτουργία τους. Επίσης ανακοίνωσε πως στις 26/01/2023 προχώρησε σε δειγματοληψίες από πολλά σημεία του δικτύου ύδρευσης και αναμένονται τα αποτελέσματα αναλύσεων του νερού και ανάλογα θα ενημερώσουν τους πολίτες.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει την αιτία των συμπτωμάτων πριν γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, αλλά καλό θα ήταν μετά τα πολλά παρόμοια περιστατικά σε κατοίκους, που παραπέμπουν είτε σε γαστρεντερίτιδα, είτε σε δηλητηρίαση, μέχρι να ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, να βγει έστω και προληπτικά μία ανακοίνωση που να απαγορεύει στους κατοίκους να πίνουν από το πόσιμο νερό, κάτι το οποίο ζητάνε και αρκετοί πολίτες μέσα από τα social media.


3 σχόλια:

  1. το νερό ήταν ήδη επιβαρυμένο...όμως μπορεί να την πατήσουμε αν τα νερά στις καφετεριες δεν είναι φιλτραρισμένα.Έχουν φίλτρα οι καφετέριες και τα εστιατόρια ? να το κρίσιμο ερώτημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το νερο μεγα θεμα.. και το εμφιαλωμένο ειναι ακατάλληλο ειδικα το καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365