Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Αλμωπία: Κάλεσμα για συγκεντρώσεις από τους αγρότες

Δελτίο Τύπου
Ο αγροτικός σύλλογος ΑΓΡΟΣ, λαμβάνοντας τη σκυτάλη του αγώνα από τους αγροτικούς συλλόγους Γυψοχωρίου, Σκύδρας και Μεσημερίου, καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες της Αλμωπίας σε συγκέντρωση με τα αγροτικά τους μηχανήματα στη πλατεία της Φιλώτειας την Τρίτη 31/01/2023 στις 11:00 πμ. Στα πλαίσια της αγροτικής κινητοποίησης θα αποφασιστούν οι μορφές συνέχισης του δίκαιου αγώνα μας.

Απευθυνόμαστε στο σύνολο των γεωργών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της περιοχής. Οργανώνουμε από κοινού τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που έχουν στόχο να μας ξεκληρίσουν. Δεν δεχόμαστε να ζούμε, να καλλιεργούμε και να πουλάμε τη παραγωγή μας με χειρότερους όρους από τις προηγούμενες γενιές.

Διεκδικούμε:
Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση 5-10 φορές ακριβότερα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των απωλειών αγορών, του πολέμου στην Ουκρανία, ζημιές από καιρικά φαινόμενα, φαινόμενα αισχροκέρδειας σε παραγωγούς και καταναλωτές κλπ.

Να υπάρξει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε μήλα, ροδάκινα/νεκταρίνια, κάστανα. Να ενταχθούν σε αυτά τα προϊόντα τα κεράσια που έχουν πουληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής φέτος.

Να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με 72 ευρώ/στρέμμα όλοι οι δικαιούχοι αγρότες και όχι όπως έγινε επιλεκτικά.

Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό!

Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.

Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Να καταργηθεί το πρόστιμο ρύπων.
Ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι 7-9 μήνες μετά τις ζημιές δεν έχουν φτάσει καν τα πορίσματα των εκτιμήσεων στα χέρια των παραγωγών και με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην πληρωμή των αποζημιώσεων.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις.

Όλοι στους δρόμους! Με πανελλαδικά συντονισμένες μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα, με συσπείρωση θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365