Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμος Αλμωπίας: Το θέατρο που παραλόγου με τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. - Κύριοι κάπου έλεος

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Το θέατρο που παραλόγου ζει ο Δήμος Αλμωπίας στο θέμα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. Αλμωπίας.


Σήμερα αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαιτίας μη απαρτίας, αφού οι παρατάξεις Μπίνου και Χατζηδημητρίου, όπως ανακοίνωσαν δεν συμμετείχαν ούτε σήμερα στην συνεδρίαση, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί για την Παρασκευή 11/9. 

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του Δήμου, «Αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον  του συνολικού αριθμού των μελών  του (…)»

Οι παρατάξεις Μπίνου και Χατζηδημητρίου διαμαρτύρονται για τον τρόπο(δια περιφοράς) που γίνονται οι συνεδριάσεις, ενώ οι ίδιοι έχουν προτείνει να γίνουν με τηλεδιάσκεψη, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν από τις τελευταίες συνεδριάσεις και ως εκ τούτου αυτές να αναβάλλονται.

Ο Δήμαρχος κ. Μπάτσης και ο αρμόδιος πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βέσκος τις τελευταίες μέρες έκαναν κάποιες ενέργειες για να γίνουν πλέον οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη.

Στο δια ταύτα όλο αυτό το γαϊτανάκι το πληρώνουν οι πολίτες, αφού οι συνεδριάσεις δεν γίνονται, αποφάσεις δεν παίρνονται και όλα μένουν στάσιμα στον Δήμο.

Όλα είναι καθαρά θέματα εγωισμού, ποιος θα καταφέρει να περάσει τον δικό του τρόπο, οι μεν δια περιφοράς, οι δε με τηλεδιάσκεψη και ο έρμος ο πολίτης στο περίμενε.

Σίγουρα 6 μήνες τώρα που υπάρχει ο Covid-19 και δεν γίνονται δια ζώσης οι συνεδριάσεις, θα μπορούσε άνετα να βρεθεί μία λύση και αυτές να γίνονται με τηλεδιάσκεψη, είναι κάτι πολύ εύκολο, 2020 έχουμε και όχι 1990. Ας μπει η τεχνολογία επιτέλους σε αυτό το έρμο το Δημαρχείο. (Δείτε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ που είχαμε κάνει παλαιότερα για την αίθουσα του Δ.Σ. η οποία είναι πολλά χρόνια πίσω).

Σίγουρα λάδι στην φωτιά έχει ρίξει η απόφαση για δια ζώσης Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης Λουτρά-Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας την Πέμπτη 10/9, στην αίθουσα του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αριδαίας, κεκλεισμένων των θυρών. Εκεί βρέθηκε μια λύση, γιατί να μην βρεθεί και στα Δ.Σ.

Εν κατακλείδι όλοι πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να πάνε μπροστά τον Δήμο. Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν τα προσωπικά προβλήματα, τα κόμπλεξ και οι αντιπάθειες που έχετε μεταξύ σας εκεί μέσα. Βάλτε τα στην άκρη και βρείτε λύσεις για να πάει ο Δήμος και η περιοχή μπροστά, όλοι σας μηδενός εξαιρουμένου. Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να κάνετε όλοι εσείς τα μικροπολιτικά σας παιχνίδια.

Κάπου έλεος, σεβαστείτε όλους εμάς τους πολίτες.....

5 σχόλια:

  1. άλλη μια φορα πολυ σωστος Γιωργο. κουραζαν πλεον ολοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που θέλουν το κοινό καλό οι παρατάξεις ενομενοι για την αλμωπια της καρδιάς μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μετράς σωστά είναι η Τρίτη φορά που αναβάλλεται αλλά έτσι σε βολεύει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν φοβάσε το διάλογο κρύβεσαι. Λογικό δεν είναι; Προτιμάς δια περιφοράς...ο διάλογος θέλει κότσια,,,που θα τον μάθεις;;; Στο τυροκομείο ή στο βουνό; Ή μήπως στις κολόνες της ΔΕΗ ; Πες μου τι έκανες πνευματικά 18-28 να σου πω Ποιός είσαι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365